Organi Stranke

Predsjednik predsjedništva SDA Sandžaka uputio ramazansku čestitku

15.05.2018. godine
„U ime Stranke demokratske akcije Sandžaka i u svoje lično ime koristim priliku da svim vjernicima čestitam predstojeći Mjesec Ramazan.

Tribina „AUTONOMIJA – formula opstanka“.

08.05.2018. godine
Stranka demokratske akcije Sandžaka, u četvrtak 10. maja 2018. godine, u sali Doma omladine u Novom Pazaru, sa početkom u 18:30 časova, organizuje tribinu pod nazivom „AUTONOMIJA – formula opstanka“.

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

23.04.2018
Danas je održana zajednička sjednica Predsjedništva i Izvršnog odbora SDA Sandžaka na kojoj je usvojen izvještaj o preduzetim aktivnostima na realizaciji zaključaka usvojenih na protestnom skupu održanom 2. marta 2018. godine u Novom Pazaru.

Napad na porodičnu kuću v.d. Predsjednika SDA Sandžaka

16.04.2018. godine
Stranka demokratske akcije Sandžaka obaviještava javnost da je dana 16. aprila 2018. godine u 3 sata posle ponoći, u Tutinu, u avliji ispred ulaza u porodičnu kuću vršioca dužnosti predsjednika SDA Sandžaka Saliha Hota aktivirana eksplozivna naprava velike razorne moći koja je izazvala potres porodične kuće i susjedniih stambenih objekata.

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

04.04.2018. godine
SDA Sandžaka, ogranak Novi Pazar upozorava na učestalost neadekvatne reakcije i postupanja Ministarstva unutrašnjih poslova i drugih institucija kada je u pitanju gašenje požara i zbrinjavanje građana nakon njih.

Izbor predsjednika Osnovnog suda u Novom Pazaru pokazatelj odnosa države prema Bošnjacima

02.04.2018. godine
Izbor predsjednika Osnovnog suda u Novom Pazaru  u fokusu  je interesovanja javnosti u Novom Pazaru i Sandžaku jer predstavlja bitan pokazatelj odnosa srpskih državnih organa prema Bošnjacima u Sandžaku.

SDA Sandžaka najoštrije osuđuje napad na Hasiba ef. Suljovića

28.03.2018. godine
SDA Sandžaka najoštrije osuđuje napad na imama Stambol džamije Hasiba ef. Suljovića, koji se prema informacijama objavljenim u medijima desio oko pola dva posle ponoći.


Predstavnici Ambasade Holandije posjetili SDA Sandžaka

27.03.2018. godine
Predstavnici Ambasade Kraljevine Holandije u Beogradu, posjetili su danas Stranku demokratske akcije Sandžaka u Novom Pazaru.

Nastavak razgovora sa Ambasadama u Beogradu

26.03.2018. godine
Delegacija Stranke demokratske akcije Sandžaka posjetila je danas Ambasade Republike Turske i Republike Nemačke u Beogradu.

SDA Sandžaka najoštrije osuđuje napad na Nezira ef. Salihovića

25.03.2018. godine
Stranka demokratske akcije Sandžaka najoštrije osuđuje fizički napad na imama Nezira ef. Salihovića.