Učitavanje sajta

Ogranci Stranke

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

Spriječićemo izborne malverzacije SDP-a

Portparol ogranka SDA Sandžaka u Novom Pazaru Faris Rašljanin, rekao je da SDP po već pripremljenom scenariju ima plan da velikom broju birača za koje znaju da nisu njihove pristalice mijenjaju mjesto glasanja i time ih spriječe da glasaju. On je naglasio da je, takođe, u planu premeštanje glasača na biračka mjesta koja su kilometrima udaljena od njihovog dugogodišnjeg mjesta glasanja, da bi ih tako primorali da odustanu od glasanja.

Detaljnije
Veličanstveni predizborni skup SDA Sandžaka u Tutinu

Na Gradskom trgu u Tutinu juče je održan veličanstven predizborni skup liste "SDA Sandžaka - Dr. Sulejman Ugljanin". Skupu je prisustvovalo preko 10.000 ljudi, a u Tutin nije zapamćen masovniji skup još od 1990. godine.   

Detaljnije
Olakšan pristup informacijama za dobijanje podsticajnih sredstava

Prema informacijama potvrđenim od direktora Regionalnog centra za razvoj poljoprivrede i sela, koji je osnovan na inicijativu Kancelarije za održivi razvoj ministra u Vladi Srbije dr Sulejmana Ugljanina, poljoprivrednici u našoj regiji u budućnosti će imati olakšan pristup informacijama, konkursima i uslovima za dobijanje podsticajnih sredstava za poljoprivredu. Zahvaljujući finansijskim sredstvima koje je obezbjedilo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Regionalni centar će razviti poljoprivredni portal koji će pored navedenog biti i svojevrsna web berza poljoprivrednih proizvoda naše regije. Projektom je planirana i izrada odgovarajućih brošura i uputstava namenjenih poljoprivrednicima. Kako nam je tim povodom rekao državni sekretar u resornom ministarstvu, Senad Mahmutović, ovo je samo jedna od akcija i mera podrške Regionalnom centru ovog ministarstva i Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja.

Detaljnije
Sjenici obezbijeđeno 20 miliona dinara za škole

Ministarstvo prosvjete obezbijedilo je 20 miliona dinara za rekonstrukciju i izgradnju novih sanitarnih čvorova za 10 škola na teritoriji opštine Sjenica. Tim povodom održan je i sastanak predsjednika opštine Sjenica Hazba Mujovića i predstavnika Ministarstva prosvjete, izvođača radova kao i direktora svih škola gde će se radovi izvoditi . Predsjednik opštine Sjenica i potpredsjednik SDA Sandžaka Hazbo Mujović je ovom prilikom istakao zahvalnost Ministarstvu prosvjete na ovoj pomoći, rekavši da učenici ove opštine treba da imaju dobre uslove kao i učenici iz drugih razvijenih sredina. “Nastavljamo sa obezbijeđivanjem boljih uslova za rad i boravak naše djece u školama. Ovo je samo jedna u nizu investicija, jer ulaganje u mlade je naša izvorna obaveza i najveći ulog za budućnost ”-naglasio je Mujović. Predstavnici Ministarstva su se zahvalili g-dinu Mujoviću na srdačnom prijemu i izrazilii zadovoljstvo povodom početka realizacije ovog projekta. Planirani rok za završetak radova jeste 60 dana.

Detaljnije
Tutin: Počeli radovi za dvije školske zgrade

Zgrada isturenog odjeljenja Osnovne škole „Rifat Burdžević- Tršo“, u selu Godovo, je u veoma lošem stanju, pa su se predstavnici opštine Tutin odlučili za gradnju novog školskog zdanja. Položen je  kamen  temeljac, a rok za izvođenje radova je 30 dana, nakon čega će se pristupiti opremanju ovog objekta. „Ovo je veličanstven dan za našu djecu i sve stanovnike sa ovih prostora, jer prethodna zgrada je bila dosta oronula i sada ćemo u novim prostorijama puno lakše obavljati nastavu“- naglasio je Fikret Hot, direktor Osnovne škole „Rifat Burdžević- Tršo“. Inače, trenutni školski objekat u ovom selu je jedan od najstarijih na teritoriji opštine Tutin, pa će izgradnja nove zgrade biti od velikog značaja na polju kvalitetnijeg obrazovanja i većeg broja učenika ove obrazovne institucije. „Trudimo se da sve škole u Tutinu budu nove i opremljene, da bi naša djeca mogla da stiču znanja u uslovima koji im i dolikuje.“- izjavio je prilikom posjete ovom gradilištu Medžid Mujović, predsjednik resora za obrazovanje u opštinskom vijeću Tutina. Mujović je čestitao mještanima sela Godova i Detana na skorijem dobijanju novih školskih prostorija , a učenicima poželio puno uspjeha u daljem sticanju znanja. Istureno odeljenje ove škole trenutno pohađa 17 učenika, koji su raspoređeni u dva kombinovana odeljenja. Takođe, predstavnici opštine Tutin su obišli i školske prostorije u selu Dobri dub, gde su u razgovorima sa stanovništvom odlučili da je školska zgrada dotrajala i da je potrebno i u ovom selu otpočeti sa gradnjom školskog prostora. „Ovo je jedan novi način građenja škola. Mještani su svojom dobrom organizacijom pokazali kako se brine o najmlađima i ova škola će do zime biti useljiva“-istakao je zamjenik predsjednika opštine Tutin Salih Hot.  On se zahvalio svima koji su pokazali svijest o potrebama naše djece, jer ustupanjem svoje zemlje za školu i velikoj angažovanosti su pomogli da se već postavi kamen temeljac i da radovi budu završeni do kraja oktobra. U prethodnoj godini su već izgrađene osnovne škole u selima Starčeviće, Naboje i Dobrinja.

Detaljnije
Ministarstvo Dr Ugljanina dodijelilo mašine poljoprivrednicima Sjenice

Predstavnici Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, kojom rukovodi predsjednik SDA Sandžaka i Ministar u Vladi Srbije Dr Sulejman Ugljanin, juče su u Sjenici podijelili poljoprivrednu mehanizaciju koji su krajnji korisnici dobili na ovom konkursu. Ovo je program održivog razvoja poljoprivrede i sela u jedinicama lokalne samouprave Priboju, Ivanjici, Novoj Varoši, Prijepolju, Sjenici, Raški, Novom Pazaru i Tutinu za 2013. godinu, a koju već treću godinu zaredom sprovodi Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja. Pomoćnik ministra Ugljanina, Ifeta Radončić je istakla zadovoljstvo zbog saradnje sa opštinom Sjenica koja je dala svoju nesebičnu podršku u realizaciji ovog projekta  izrazivši nadu da će u 2014.godini Kancelarija dati jos bolje rezultate, koji će svakako biti vidljivi na terenu. Dobitnici poljoprivredne mehanizacije izražavaju zahvalnost ministru u Vladi Srbije Dr Sulejmanu Ugljaninu i njegovim saradnicima, na ovoj, itekako važnoj pomoći u podsticanju razvoja poljoprivrede. “Ovo je za mene veliki dan, jer dobijanjem motokultivatora rešiću brojne probleme i teškoće na koje sam nailazio prilikom rada. Zahvaljujem se ministru Ugljaninu i njegovim ljudima jer bez njihove pomoći mi se ne bismo mogli baviti poljoprivredom”- istakao je meštanin Sjenice nakon preuzimanja  poljoprivredne mašine. Ministarstvo Dr Ugljanina je ove godine, za potrebe poljoprivrednika iz ovog regiona, opredijelilo 100 miliona dinara.

Detaljnije
Prijepolje: 74 porodice dobile mehanizaciju

U nastavku dodjele poljoprivredne mehanizacije gradovima i opštinama Jugozapadne Srbije, predstavnici Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja su juče u Prijepolju uručili mehanizaciju krajnjim korisnicima ovog konkursa. Edib Kajević, pomoćnik direktora Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja rekao je da je ove godine ukupno 74 proizvođača iz ove opštine dobilo poljoprivrednu mehanizaciju u vrijednosti od 13 500 000 dinara. “Interesovanje je ove godine bilo zaista veliko, imali smo ukupno oko  tri hiljade  zainteresovanih, ali nažalost zbog budžeta nismo mogli sve da ispoštujemo da svi dobiju sredstva. Očekujemo da do kraja godine ukoliko bude mogućnosti da i onaj deo poljoprivrednika koji je ispunio uslove a nije dobio da vidimo da kroz određeni program i oni dobiju određenu mehanizaciju ”- istakao je Kajević Zamjenik predsjednika Skupštine opštine Prijepolje Ibro Bajo Fazlić rekao je da će dodjela savremene poljoprivredne mehanizacije pospešiti razvoj poljoprivrede u ovoj opštini kao i da će naši sugrađani novom mehanizacijom unaprediti poljoprivrednu proizvodnju. Poljoprivrednici nisu krili svoje zadovoljstvo povodom dobijanja mehanizacije, rekavši da će im nova mehanizacija umnogome olakšati rad u pogledu dalje proizvodnje. “ Ovo će nam dosta značiti i pomoći u ostvarivanju svojih poslova koje obavljamo. Jer dodjela ove mehanizacije će dosta pomoći našem nerazvijenom kraju ”- kazao je mještanin ove opštine.

Detaljnije
12 miliona za poljoprivrednike Ivanjice

Još jedna u nizu dodjela poljoprivredne mehanizacije, izvršena je juče u opštini Ivanjica, a uručivanju mehanizacije prisustvovali su predstavnici Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, kojom rukovodi Dr Sulejman Ugljanin,u prisustvu predstavnika opštine Ivanjica. Ovo je treća godina zaredom da ministar u Vladi Srbije Dr Sulejman Ugljanin putem Kancelarije za odživi razvoj nedovoljno razvijenih područja, dodjeljuje pomoć poljoprivrednicima ove opštine. Čak 122 poljoprivrednika je obezbijeđeno poljoprivrednom mehanizacijom a vrijednost ovog projekta iznosi 12 miliona dinara. Jedan od dobitnika opštine Ivanjica , zahvalio se predstavnicima Kancelarije na objektivnoj i temeljitoj procjeni svakog zahtjeva korisnika projekta. "Ovo je način da se ljudima vrati povjerenje u budućnost. Djelima su nam pokazali da ima nade za nas koji se bave poljoprivredom i dugujemo im veliku zahvalnost za sve", istakao je jedan od dobitnika mahanizacije iz ove opštine. Dodjela poljoprivredne mehanizacije je od velikog značaja za razvoj ovog kraja, koja će puno pomoći na polju napretka ove podgolijske opštine.

Detaljnije
Priboj: Novi most za bolji život

Predstavnik SDA Sandžaka u Priboju i pomoćnik predsjednika opštine Priboj Hajro Bećirović, sa svojim saradnicima obišao je zaseok Masnice, MZ Zabrnjica u opštini Priboj. Stanovnici ovog zaseoka su posle višegodišnjih poteškoća oko prelaza preko rijeke Poblaćnice, juče dobili novi most koji je izgrađen sredstvima građana sa ovog područja, uz značajnu finansijsku pomoć opštine Priboj. Izgradnja ovog mosta će puno olakšati prelaz pešaka i vozila kojima je do sada to bio veliki problem. Mještani ove Mesne zajednice ističu zadovoljstvo povodom izgradnje ovog mosta, istakavši posebnu zahvalnost Hajru Bećiroviću, pomoćniku predsjednika Opštine, koji je svojim ličnim zalaganjem uspeo da obezbjedi sredstva i tako opština direktno pomogne izgradnju mosta. “Ovaj novi most će nam puno značiti, jer smo do sada imali velike probleme, a bezbjednost i bolja frekvencija ljudi su na prvom mestu. Predstavnici Opštine Priboj su prepoznali naše potrebe i neizmjerno im se zahvaljujemo” - ističu mještani ovog pribojskog sela. 

Detaljnije
Fijuljanin: Bolji uslovi u sandžačkim školama

U deset osnovnih i srednjih škola u opštini Sjenica započeli su radovi na rekonstrukciji sanitarnih čvorova. Sredstva  za izvođenje radova obezbjedilo je Ministarstvo prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja u okviru projekta DILS. Obilazeći radove u Osnovnoj školi “12. decembar”, državni sekretar u Ministarstvu prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Muhedin Fijuljanin istakao je da je ovo jedan od mehanizama za obezbjeđenje kvalitetnijih uslova za boravak djece u školama, te da učenici ove i drugih sandžačkih škola zaslužuju daleko bolje uslove, za šta će se on apsolutno zalagati i u narednom periodu. “U Tutinu je za Dan opštine, 28. maja ove godine, otvoren novi objekat vrtića, rađen u okviru projekta IMPRES. U Sjenici i Novoj Varoši rekonstruišemo sanitarne čvorove u deset, odnosno četiri osnovne i srednje škole, a u Novom Pazaru je planirano opremanje dvije škole vježbaonice”, izjavio je državni sekretar Muhedin Fijuljanin, dodajući da su to značajna ulaganja u školsku infrastrukturu u Sandžaku. U pratnji Ismaila Mahmutovića, šefa kabineta predsjednika opštine Sjenica, Muhedin Fijuljanin je, u petak 23. avgusta, obišao Osnovnu školu „12. decembar“ i Gimnaziju „Jezdimir Lović“ i sa direktorima ovih škola, Muratom Hodžićem i Muratom Baždarevićem, razgovarao o početku nove školske godine i posebno o početku nastave na bosanskom jeziku, ističući da je to jedan od najvažnijih projekata Ministarstva prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja u posljednjih nekoliko godina. Rekonstrukcija sanitarnih čvorova u Sjenici će se izvršiti u: Osnovnoj školi “12. decembar”, Gimnaziji “Jezdimir Lović”, Tehničko-poljoprivrednoj školi, Osnovnoj školi “Bratstvo-jedinstvo” u Dugoj Poljani, Izdvojenom odjeljenju OŠ “Bratstvo-jedinstvo” u Žabrenu, Osnovnoj školi “Branko Radičević” u Štavlju, izdvojenom odjeljenjima Osnovne škole “Rifat Burdžoviž Tršo” u Tuzinju i Cetanovićima, kao i u izdvojenim odjeljenjima Osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj” u Kijevcima i Dujkama.

Detaljnije
SDA Priboj slavi 23 godine postojanja

Na današnji dan prije 23 godine, osnovan je opštinski odbor Stranke demokratske akcije Sandžaka u Priboju. Na tom skupu se okupio veliki broj građana koji su došli da podrže rad i djelovanje SDA Sandžaka i njenog predsjednika Dr Sulejmana Ugljanina. Osnivanje odbora u Priboju je imalo veliki značaj u ostvarivanju prava Bošnjaka. Rukovodstvo opštinskog odbora Priboj se punih 23 godine bavi statusom i položajem Bošnjaka u ovoj opštini, omogućavajući im što bolji i sigurniji život. Danas, nakon 23 godine SDA u Priboju je legitimni predstavnik Bošnjaka i čini okosnicu lokalne vlasti u ovoj opštini. Predsjednik SDA Priboj Hajro Bećirović je istakao zadovoljstvo povodom 23 rođendana Stranke, naglasivši da je SDA u Priboju i dalje prva bošnjačka stranka čiji je cilj bolji i prosperitetniji život Bošnjaka.

Detaljnije
Olakšica sandžačkim privrednicima drvne industrije

Državni sekretar u ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Senad Mahmutović je obavijestio rukovodstvo opštine Tutin, da je resorno ministarstvo odnosno Uprava za zaštitu bilja privremeno otvorila granični prelaz “ Špiljani ” sa Crnom Gorom za uvoz i izvoz drvne građe. Privremeni granični prelaz je otvoren u periodu od 01.09. do 31.12.2013. godine i to srijedom i petkom, dok će poslove kontrole privremeno obavljati fitosanitarna inspekcija iz Kraljeva. Sa predstavnicima Carinske uprave, opštine Tutin, razmatra se mogućnost proširenja roba koje bi se mogle uvoziti preko ovog graničnog prelaza, za šta je neophodno prvenstveno da se obezbjedi odgovarajući prostor za rad pogranične fitosanitarne inspekcije. Incijativa za privremeno otvaranje ovog graničnog prelaza za uvoz i izvoz drvne građe potekla je od rukovodstva opštine Tutin i grupe privrednika.

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP