Učitavanje sajta

Saopštenja

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

SDA Sandžaka čestitala Dan grada Novog Pazara

  Povodom 20. aprila Dana Grada Novog Pazara, Stranka demokratske akcije Sandžaka, održala je konferenciju za novinare. Na konferenciji medijima se obratio Fuad Baćićanin, Generalni skretar Stranke demokratske akcije Sandžaka i prvi na odborničkoj listi za Skupštinu grada Novog Pazara. Poštovani građani Novog Pazara, čestitamo vam 20. april Dan grada. Želimo da vam poručimo: Čuvat ćemo i štiti dostojanstvo, ugled i čast svakog čovjeka u ovome gradu, sjaj i dostojanstvo našeg grada, onako kako to Novom Pazaru i priliči.   

Detaljnije
SDA Sandžaka ima jasno definisane i zacrtane ciljeve

Gostujući u emisiji „Između dve vatre“, predsjednik Stranke demokratske akcije Sandžaka dr. Sulejman Ugljanin rekao je „Nakon 90-te godine mi po prvi put imamo apsolutnu podršku Bošnjaka u Sandžaku i drugih građana, ne samo Bošnjaka nego i drugih građana. Mi smo imali, kao što znate, probleme tokom raspada Jugoslavije, zbog problema koji su bili u odnosu Srbije i Bosne, regija Sandžaka je bila na crnu listu i sve Vlade, od Miloševićeve pa do ove, malo i ova naša Vlada radili su onako po nekoj inerciji na rušenju SDA Sandžaka. Znate otkidali su, skidali su cigle s te kuće, zidali neke male kućice.“ Na pitanje da li govor na kongresu nedavno, menja i Vaš stav prema državi Srbiji koju sada vidite kao svoju državu koju hoćete da reformišete predsjednik Ugljanin je rekao: „Mi na tome radimo, kao što vidite, već dvadeset dvije godine vrlo ozbiljno međutim pitanje je kako su nas drugi predstavljali. Ja naime 22 godine radim na motivisanju, primer, pored ostalog na motivisanju i Turske i Srpske poltičke elite da rade na opštu dobrobit svih građana, i tek je sada to postalo popularno. Nekada su zbog toga hapsili, proganjali a sada kažu Turska je vrlo važan partner. Para nikada nije previše! Nama treba njihovih investicija i kao što vidite uspeli smo da ih motivišemo da ulažu u Leskovac, Srbija džins, džins Srbija odnosno džins Istanbula, oni se sada spremaju da zaposle 1 150 radnika u Leskovcu i ovaj bar aluminijum ovih dana zapošljava novih 300 radnika sa 54 miliona eura.“ 

Detaljnije
Podsticaj razvoja poljoprivrede i sela

Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja raspisala je 10. aprila 2012. godine Javni konkurs za dodelu sredstava za relalizaciju Programa podrške održivog razvoja poljoprivrede i sela u nerazvijenim opštinama. Ovaj konkurs je u nezravijenim opštinama Srbije probudio veliko interesovanje i, samo za 13 dana, na adresu Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja je stiglo više od 1700 zahteva, a očekuje se da će ovaj broj biti mnogo veći.  

Detaljnije
Želja za uspeh i blagostanje narodu Sandžaka stigla iz Turske

Ministar spoljnih poslova Republike Turske Ahmet Davutoglu, u pismu ministru u Vladi Republike Srbije i predsedniku Stranke demokratske akcije dr. Sulejmanu Ugljaninu, uputio je „najbolje želje za uspeh i blagostanje narodu Srbije, uključujući i narod regiona Sandžak.“   

Detaljnije
Naša su mjerila drugačija, a naša osjećanja dublja i toplija...

U domu omladine održana je ženska predizborna konvencija „Glasam za žene“ na kojoj su predstavnice 11 od 15 izbornih lista na predstojećim parlamentarnim izborima prestavile svoje viđenje značaja političkog učešća žena. Tema konvencije je bila „Podržavamo ravnopravno učešće žena u političkom odlućivanju sa sloganom” “GLASAM ZA ŽENE”! Kandidat za poslanika i prva na listi Stranka demokratske akcije Sandžaka – dr. Sulejman Ugljanin Ifeta Radončić predstavila je program SDA Sandžaka i viđenje Stranke o učešću žene u političkom i društvenom život. Moto sa kojim je počela svoje izlaganje gospođa Radončić bio je: „Naša su mjerila drugačija, a naša osjećanja dublja i toplija, mi se ne bojimo ni drugih ni drugačijih...“

Detaljnije
SDA Sandžaka: MUP da poništi konkurs

Danas je u Novom Pazaru u trening Centru OEBS-a održana zajednička pres konferencija na kojoj su učestvovali NJ.E. Dimitrios Kipreos i gospođa Antje Rothemund, šefica delegacije Saveta Evrope u Srbiji i predstavnici političkih partija podnosilaca izbornih lista za izbore odbornika u Skupštini grada Novog Pazara koje su potpisale "Kodeks ponašanja za lokalne izbore u Novom Pazaru." Potpredsjednik SDA Sandžaka i kandidat na listi za izbor narodnih poslanika Enis Imamović je istako da je Stranka demoktratske akcije Sandžaka dala ključni doprinos stvaranju pozitivne političke klime u Sandžaku. Izbori za nas su svečanost, a glasanje svečani čin, istako je Imamović.  

Detaljnije
Nastavak uspešne saradnje sa američkom agencijom za međunarodni razvoj

Ministar dr Sulejman Ugljanin, juče se u svom kabinetu u Beogradu sastao sa Susan Fric, šef misije Američke agencija za međunarodni razvoj (USAID) i Luisom Faorom, direktor USAID Agrobiznis projekta. Tom prilikom razgovarali su o projektu „Agrobiznis za žene”, koji zajedno sprovode Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja i USAID Agrobiznis. Ministar Ugljanin je izrazio zahvalnost USAID-u na pomoći koju pruža Republici Srbiji, a posebno podsticanje ženskog preduzetništva “Više od 50% radon sposobnog stanovništva su žene, i ja kao ministar se zalažem da podstičemo održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja. Ljudi treba da žive od svoga rada, to je jedino održivi, a mi moramo da im pomognemo na tom putu” rekao je ministar Ugljanin.

Detaljnije
Principi demokratskog izbornog procesa

Dr. Sulejman Ugljanin, ministar u Vladi Srbije i predsjednik Stranke Demokratske Akcije Sandžaka juče se u Beogradu sastao sa Korin Jonker, šeficom Misije Ograničene posmatračke misije OEBS/ODIHR na predstojećim parlamentarnim i vanrednim predsjedničkim izborima i Vadimom Zdanovičem, analitičarom za politička pitanja. „U odnosu na izbore koji su bili prethodnih godina, ova predizborna kampanja je za 70 odsto bolja i to je veliki doprinos ove Vlade“ istakao je predsjednik Ugljanina prilikom sastanka sa gospođom Jonker, koja se interesovala o aktivnostima SDA Sandžaka i viđenju predsjednika Ugljanina o predstojećim parlamentarnim izborima i prevremenim predsedničkim izborima, kao i o drugim pitanima na koje Ograničene posmatračke misije OEBS/ODIHR treba da obrate pažnju.

Detaljnije
Prioritet ekonomski razvoj Sandžaka

    Stranka Demokratske akcije Sandžaka – dr Sulejman Ugljanin predstavilaje sinoć u emisiji na RTS 2 programske ciljeve stranke, načinima za ekonomski razvoj Sandžaka. Gosti u studiju su bili Bajro Gegić, Enis Imamović i Senad Mahmutović kandidati za poslanike ispred Stranke demokratske akcije Sandžaka.      

Detaljnije
"Izbori su za nas svječanost"

Predsjednik SDA Sandžaka i ministar u Vladi Srbije dr. Sulejman Ugljanin gostovao je u emisiji Pressing Regionalne televizije Novi Pazar. Predsjednik Ugljanin je govorio o odnosu Beograda i centralnih vlasti prema regionu Sandžaka, o prestojećim lokalnim, parlamentarnim i predsjedničkim izborima te o planovima za ekonomski razvoj Sandžaka kao moderne evropske prekogranične regije. „U konceptu demokratije kao načina života kojim želimo da živimo, kao opštih političkih odnosa izbori su za nas svečanost.“ – rekao je između ostalog predsjednik Ugljanin.

Detaljnije
Proljećni miris zaustavio pazarsku čaršiju

Kolona od 2000 vozila članova i simpatizera SDA Sandžaka blokirala Novi Pazar. Proljećni miris se širio Novim Pazarom. Stranka demokratske akcije Sandžaka održala završni predizborni skup u Novom Pazaru. Vođeni riječima predsjednika Stranke dr. Sulejmana Ugljanina da u konceptu demokratije kao načina života kojim Bošnjaci Sandžaka žele da žive: „Izbori su za nas svečanost.“ članovi i simpatizeri Stranke su Novom Pazaru i građanima priredili pravu svečanost.

Detaljnije
SDA Sandžaka ubedljivo pobjedila u Sandžaku

  Nakon prebrojanih skoro 100% glasova u sandžačkim opštinama, sa osvojenih gotovo 26.781 glasova, SDA Sandžaka dr. Sulejmana Ugljanina ukupni je pobjednik izbora održanih u nedjelju, 6. maja. Bošnjaci Sandžaka su svoj legitimitet prenjeli na listu SDA Sandžaka te će tako ova stranka imati svoje odbornike u svim gradovima Sandžaka. Na drugoj poziciji, odmah iza SDA, sa oko 25.138 glasova našla se koalicija Demokratske stranke i SDPS (koja je u pojedinim opštinama nastupala u koaliciji sa još LDP Čedomira Jovanovića, URS Mlađana Dinkića i SZS Fevzije Murića). Treća po broju osvojenih glasvova na lokalnim izborima je stranaka koju predvodi BDZ Muamera Zukorlića sa ukupno 17.765 glasova.  

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP