Učitavanje sajta

Asocijacija mladih

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

Čestitka SDA Sandžaka povodom Dana Sandžaka

Povodom 20. novembra – Dana Sandžaka, predsjedniku Bošnjačkog nacionalnog vijeća Dr. Sulejmanu Ugljaninu, vijećnicima BNV-a, Bošnjacima i svim građanima Sandžaka, čestitamo Dan Sandžaka.

Detaljnije
Predsjednik AM SDA Sandžaka učesnik Svjetskog foruma za demokratiju

Predsjednik Asocijacije mladih SDA Sandžaka i pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara Emir Ašćerić učesnik je Svjetskog foruma za demokratiju koji se održava u Savjetu Evrope u Strazburu. Ašćerić na forumu učestvuje kao predstavnik delegacije Republike Srbije.

Detaljnije
Kenan Hot izabran za predsjednika opštine Tutin

Na juče održanoj sjednici Skupštine opštine Tutin, dosadašnji zamjenik predsjednika opštine i predsjednik SDA Sandžaka - ogranak Tutin Kenan Hot, izabran je za predsjednika opštine Tutin u tekućem mandatu.

Detaljnije
Dvadeset i pet godina od zločina u Sjeverinu

Osuđujući najoštrije ovaj zločin, u kojem je ubijeno 16 Bošnjaka koji su iz Sjeverina pošli na posao u Priboj, SDA Sandžaka kao bošnjačka parlamentarna stranka, još jednom traži od nadlježnih državnih organa hitno ukidanje, odnosno izmjenu Zakona o civilnim invalidima rata, kako bi se zaustavila institucionalna diskriminacija porodica nevino ubijenih Bošnjaka i omogućilo sticanje statusa civilnih žrtava rata.

Detaljnije
Na Ahiret preselio Šemsudin Kučević

Dženaza rahmetli Šemsudinu Kučeviću klanjaće se na gradskom trgu u Tutinu, u petak 13.oktobra 2017 godine, sa ikindije namaza u 16 časova.

Detaljnije
Posjeta Predsjednika Republike Turske Sandžaku

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdoğan u okviru zvanične posjete Srbiji, posjetit će Novi Pazar u srijedu 11.10.2017. godine zajedno sa predsjednikom Srbije. SDA Sandžaka poziva sve građane Sandžaka da u što većem broju dočekaju predsjednika Republike Turske i državno rukovodstvo Republike Srbije.

Detaljnije
27 godina Stranke demokratske akcije Sandžaka

Stranka demokratske akcije Sandžaka danas je u Sjenici proslavila 27 godina od osnivanja i tom prilikom održala svečanu sjednicu Glavnog odbora Stranke, na kojoj su između ostalog definisane političke smernice i buduće delovanje Stranke.

Detaljnije
AM SDA Sandžaka posjetila opštinu Prizren

Asocijacija mladih SDA Sandžaka, ogranak Novi Pazar je u okviru svojih redovnih aktivnosti organizovala posjetu opštini Prizren.

Detaljnije
AM SDA Sandžaka performansom obilježila 5. april - Dan mladih Sandžaka

Povodom obilježavanja 5. aprila – Dana mladih Sandžaka, Asocijacija mladih SDA Sandžaka je danas u centru Novog Pazara performansom ostavljenih cipela obilježila ovaj dan.

Detaljnije
Najava: Pravi ugao, RT Vojvodina, 2. mart2017,u 17:20 sati

Predsjednik Stranke demokratske akcije Sandžaka Dr. Sulejman Ugljanin“ gostovaće danas (četvrtak,2. mart) u emisiji Pravi ugao na Radio televiziji Vojvodina sa početkom u 17:20 sati.  Emisiju možete pogledati uživo na linku: http://www.rtv.rs/sr_lat/uzivo

Detaljnije
Ambasador Republike Turske posjetio SDA Sandžaka

U okviru svoje prve posjete Sandžaku, Ambasador Republike Turske u Beogradu NJ.E. gospodin Tanju Bilgić posjetio je Stranku demokratske akcije Sandžaka i tom prilikom je razgovarao sa rukovodstvom Stranke.

Detaljnije
PREVAZIĆI POLITIKU SUKOBA ZARAD BOLJE BUDUĆNOSTI ZA MLADE

Najnovija događanja i previranja u regionu samo su još jedan razlog više da se u dogovor oko konačne i aspolutne stabilizacije i normalizacije odnosa na ovim prostorima uključe svi politički i društveni akteri i organizacije.

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP