Učitavanje sajta

Asocijacija mladih

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

Odbornici SDA Sandžaka predložili usvajanje Odluke o bezbjednosti u gradu Novom Pazaru

Odbornički klub SDA Sandžaka je na današnjoj sjednici Skupštine grada Novog Pazara, predložilo usvajanje Odluke o bezbjednosti u Gradu Novom Pazaru  

Detaljnije
SDA Sandžaka čestita vjernicima predstojeći Kurban bajram

Povodom nastupajućeg Kurban bajrama, Stranka demokratske akcije Sandžaka, kao bošnjačka manjinska parlamentarna stranka, upućuje svim vjernicima najiskrenije čestitke, u želji da ovaj blagdan dočekaju i provedu sa svojim porodicama, rodbinom i prijateljima u sreći i blagostanju.

Detaljnije
Gradski odbor SDA Sandžaka u Novom Pazaru osuđuje šovinističke poruke zvezdinih navijača

Ogranak SDA Sandžaka u Novom Pazaru najoštrije osuđuje vandalske fašističke istupe navijača Crvene zvezde, koji su uz zaštitu žandarmerije i drugih specijalnih jedinica policije na fudbalskoj utakmici Novi Pazar - Crvena Zvezda veličali zločine nad Bošnjacima i upućivali genocidne prijetnje bošnjačkom narodu. 

Detaljnije
Podrška očuvanju demokratskih vrijednosti

SDA Sandžaka kao legitimni predstavnik Bošnjaka u Srbiji podržava legalno izabrano državno rukovodstvo Republike Turske na čelu sa Predsjednikom Redžepom Tajjipom Erdoanom.

Detaljnije
SDA Sandžaka predala Skupštini Srbije Rezoluciju o genocidu u Srebrenici

Na incijativu narodnih poslanika SDA Sandžaka u Skupštini Srbije Dr. Sulejmana Ugljanina i Enisa Imamovića, Skupštini Srbije predata je na usvajanje Rezolucija o genocidu u Srebrenici. Rezoluciju o genocidu u Srebrenici podržali su narodni poslanici Liberalno-demokratske partije, Lige socijaldemokrata Vojvodine i Zelene Stranke.

Detaljnije
Predstavnici SDA Sandžaka uzeli učešće na konferenciji o NATO-u

Danas je u Beogradu održana konferencija na temu „Zapadni Balkan i NATO pre i posle Varšavskog samita“ u organizaciji Centra za evroatlantske studije iz Beograda (CEAS). Na poziv organizatora Stranku demokratske akcije Sandžaka su predstavljali predsjednik Stranke i narodni poslanik Dr. Sulejman Ugljanin i Enis Imamović, predsjednik Izvršnog odbora Stranke i narodni poslanik u Skupštini Srbije

Detaljnije
Zajedno protiv ucjena i pritisaka na birače

Stranka demokratske akcije Sandžaka u potpunosti podržava inicijativu Lige socijaldemokrata Vojvodine kojom se želi pomoći zapošljenim u javnom sektoru da ne podlegnu pritiscima i ucjenama na predstojećim izborima zakazanim za 24. april 2016. godine.

Detaljnije
Asocijacije žena i mladih obilježile 8. mart

Asocijacija žena SDA Sandžaka je u hotelu "Atlas" u Novom Pazaru svečano obilježila Međunarodni dan žena - 8. mart, dok su članovi Asocijacije mladih u tu čast djelili ruže prolaznicama u svim sandžačkim gradovima.

Detaljnije
Zajednički sastanak demokratske opozicije u Beogradu

Delegacija SDA Sandžaka učestvovala je na sastanku opozocionih demokratskih stranaka održanom u sjedištu Demokratske Stranke u Beogradu. 

Detaljnije
Održan protestni skup

Danas je u Novom Pazaru pred nekoliko hiljada građana Sandžaka održan je protestni skup Stranke demokratske akcije Sandžaka  „Pravda za Sandžak“.

Detaljnije
Refiku Ličini nacionalna nagrada „Pero Ćamila Sijarića“ za 2015. godinu

Najveću nacionalnu nagradu sandžačkih Bošnjaka koja se dodjeljuje u oblasti književnosti za 2015. godinu dobio je književnik i publicista Refik Ličina za ukupni književni, esejistički, prevodilački i rad na evropskoj afirmaciji bosanskoga jezika, Bošnjaka i Sandžaka.

Detaljnije
Predstavnici BNV i SDA Sandžaka na poziv premijera Ahmeta Davutoglu u posjeti Turskoj

Na poziv premijera Republike Turske gospodina Ahmeta Davutoglu delegacija Bošnjačkog nacionalnog vijeća i SDA Sandžaka boravila je u višednevnoj posjeti Republici Turskoj.

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP