https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Saopštenja - članci - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Saopštenja

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

Ljajiću, gdje su Vam tih deset Bošnjaka na listi?

Konačno je Rasim Ljajić razotkriven, od njegovih najavljenih 10 kandidata za parlament, na listi Srpske napredne stranke nalaze se samo dva bošnjaka.

Detaljnije
Sportisti Sandžaka ispraćeni na Unervezijadu

Ministar Ugljanin je sportistima poželeo puno uspeha na predstojećem prvenstvu, istakavši da su sportisti najbolji ambasadori kako naše regije tako i cijele države.

Detaljnije
Održani pripremni skupovi u sandžačkim gradovima

  SDA Sandžaka održala je  pripremne skupove za predizbornu kampanju u Novom Pazaru, Tutinu, Priboju, Prijepolju  i Sjenici  na kojima je upoznala članstvo i goste sa predizbornim programom i izbornom platformom. Na skupovima su govorili predsjednik SDA Sandžaka i ministar u Vladi Republike Srbije dr Sulejman Ugljanin i potpredsjednici Stranke i narodni poslanici Bajro Gegić i Enis Imamović. Glavna poruka sa ovih skupova je pravna sigurnost i evropska budućnost koji znače i održivi ekonomski razvoj za Sandžak i nerazvijena područja.

Detaljnije
Skup SDA Sandžaka u Trnavi

Predsjednik je pozvao građane da shvate važnost jedinstva i povjerenje daju svojim legitimnim predstavnicima.

Detaljnije
SDA Sandžaka održala skup u Musali

“Uradili smo mnogo za ovu državu, a sada je vrijeme da uradimo nešto i za sebe. Sada ćemo ujediniti Bošnjake i tada ćemo svi biti pobjednici”, izjavio je Ugljanin. 

Detaljnije
Uvođenje elektronske matične knjige u nerazvijenim opštinama

Ministar dr Sulejman Ugljanin dogovorio je danas na sastanku u Vladi Srbije sa predstavnicima Ministarstva pravde i državne uprave i JP «Pošta Srbije» uvođenje sistema elektronske matične knjige u 46 nerazvijenih opština Srbije. To će omogućiti olakšano vađenje dokumenata u tim opštinama i tako širom otvoriti vrata potencijalnim investitorima. Stručnjaci Pošte su izradili neophodan softver, Ministarstvo pravde i državne uprave će finansirati priključke a Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja će, na osnovu iskazanih potreba nerazvijenih opština, kupiti kompjutere i štampače za realizaciju tog projekta.

Detaljnije
9 godina od preseljenja na Ahiret rahmetli Alije Izetbegovića

  19. oktobra navršava se tačno 9 godina od preseljenja na Ahiret rahmetli Alije Izetbjegovića, osnivača Stranke demokratske akcije i prvog predsjednika Republike Bosne i Hercegovine. Nizom aktivnosti Asocijacija mladih SDA Sandzaka na današnji dan kada se navršava 9 godina od preseljenja na ahiret prvog predsednika Stranke demokratske akcije rahmetli Alije Izetbegovića, želi da istakne njegov istorijski doprinos miru i opstanku Bosnjaka na ovim prostorima, organizovanjem niza aktivnosti.  Na pres konferenciji, na kojoj je govorio Almir Dazdarević, član Glavnog odbora AM SDA Sandžaka, rečeno je da svesni činjenice da mladi ljudi moraju poznavati svoju istoriju, sagledati sve aspekte koji su od velikog značaja za doprinos miru i stabilizaciji balkanskog regiona, na ovaj način smo spremni pokazati široj društvenoj zajednici da je naš osnovni i jedini cilj da gradimo sretniju budućnost za sve nas koji živimo na ovim prostorima bez obzira na nacionalnu, versku ili bilo koju drugu pripadnost i tako pokažemo se smo spremni očuvati dostojanstvo Bošnjaka i svih gradjana koji sa nama žive.  

Detaljnije
Posjeta povodom izborne pobjede

Povodom velike izborne pobjede koju je Stranka demokratske akcije Bosne i Hercegovine ostvarila na izborima 7. oktobra 2012. godine, predsjednik SDA Sandžaka dr. Sulejman Ugljanin je u petak 19. oktobra bio u zvaničnu posjetu Stranci demokratske akcije Bosne i Hercegovine. U delegaciji SDA Sandžaka bili su i generalni sekretar Fuad Baćićanin i potpredsjednik Stranke Enis Imamović. Predsjednik SDA BiH Sulejman Tihić, koji je sa najbližim saradnicima primio delegaciju SDA Sandžaka, izrazio je zadovoljstvo zbog posjete i upućenih čestitki i naglasio potrebu za čvršćom saradnjom između svih SDA na prostoru bivše Jugoslavije. Dogovoreni su češći sastanci Koordinacije radi bržeg razvoja naših prostora.

Detaljnije
Mladi SDA Sandžaka posetili Sarajevo

Asocijacija mladih SDA Sandžaka je povodom obeležavanja 9. godišnjice preseljenja na Ahiret rahmetli Alije Izetbegovića, a u sklopu aktivnosti obeležavanja 19. oktobra, posetila Sarajevo. Na mezarju Kovači je proučena dova i odata počast osnivaču Stranke demokratske akcije. Tokom boravka u Sarajevu, mladi su imali priliku da posete prostorije Centrale stranke SDA i da se upoznaju sa funkcionisanjem organa naše stranke u Bosni i Hercegovini. U razgovoru sa predstavnicima Asocijacije mladih SDA BiH svi su bili jedinstveni da se nastavi sa delotvornim delovanjem mladih sa prostora BiH i Sandžaka.

Detaljnije
Poziv izbornim štabovima SDA Sandžaka

Pozivamo opštinske izborne štabove SDA Sandžaka i aktiviste Stranke da se pridržavaju utvrđenog principa: Da se na dan održavanja predizbornih skupova svih izbornih lista u Novom Pazaru i drugim sandžačkim opštinama ne prekrivaju njihove plakate plakatama SDA Sandžaka, do završetka njihovih predizbornih skupova. U tom smislu podsjećamo da se danas, 12.3.2014. godine u Novom Pazaru održava predizborni skup SNS-Aleksandar Vučić.   Edin Gudžević PR Centralnog izbornog štaba SDA Sandžaka

Detaljnije
Izbori u Muru održaće se u nedelju

Na ovom biračkom mjestu, koje  ima ukupno 2.371 glasača, tradicionalno pobjeđuje SDA Sandžaka, a SDP i BDZ su spriječili glasanje iz formalnog razloga -  nedostatka 12 listića.  Na taj način  predstavnici pomenutih stranaka  nisu dozvolili da se postupi u skladu sa zakonom i obavi glasanje. 

Detaljnije
Počinje izgradnja kuća u Priboju za izbegle i raseljene Bošnjake Sandžaka

Predsjednik SDA Sandžaka i ministar dr. Sulejman Ugljanin potipisao je danas u Vladi Srbije Ugovor o izradi, isporuci i postavljanju jedanaest tipskih montažnih kuća u okviru Programa za povratak izbeglih i raseljenih Bošnjaka iz opštine Priboj u periodu od 1991. – 1999. godine sa  predsjednikom opštine Priboj Lazarom Rvovićem i direktorom firme Dekor iz Priboja Milankom Stojićem. „Usvajanjem i realizacijom ovog Programa, i prethodna i sadašnja Vlada Republike Srbije šalje jasnu poruku svojim građanima, da se više nikada neće ponoviti proterivanje i iseljavanje njenih građana zbog pretnji i objektivnih opasnosti po život kao što je to bilo u slučaju sa Bošnjacima iz opštine Priboj u poslednjoj deceniji 20. veka“ istakao je predsjednik Ugljanin i dodao da Republika Srbija dokazuje svoju iskrenu posvećenost dobrom suživotu Bošnjaka i Srba u Sandžaku, a jedna od potvrda je i ovo današnje potpisivanje Ugovora.

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP