Učitavanje sajta

Stavovi Stranke

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

Roditelji da se opredjele za obrazovanje djece na maternjem bosanskom jeziku

Stranka demokratske akcjie apeluje na sve Bošnjake da sačuvaju dostojanstvo i obrazovanjem na svom maternjem bosansko jeziku očuvaju identitet svoje djece.

Detaljnije
Na Ahiret preselio Safet-Sajo Planić

Član Glavnog odbora SDA Sandžaka i dugogodišnji odbornik Stranke u Skupštini opštine Prijepolje, Safet - Sajo Planić preselio je na Ahiret, nakon saobraćajne nesreće koja se desila 28. januara ove godine. U ovoj nesreći  život je izgubila i njegova koleginica iz Turističke organizacije Prijepolja, Ivana Rakonjac.

Detaljnije
Čestitka ambasadoru Turske na uspješnom stvaranju pozitivnog ambijenta

Povodom velikog uspjeha koji je postignut u javnim nastupima i aktivnostima na stvaranju pozitivne političke klime u javnosti Srbije i normalnog sportskog ambijenta u kojem je odigrana utakmica Evrolige u košarci između Crvene Zvezde i Galatasaraya u Beogradu, predsjednik manjinskog poslaničkog kluba “SDA Sandžaka-PDD” i predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Sulejman Ugljanin uputio je čestitku NJ.E. G-din Mehmetu Kemal Bozayu, ambasadoru Republike Turske u Srbiji.

Detaljnije
Nastavak inicijative za izradu legitimnog akcionog plana za manjine

U Beogradu su se danas sastali predsjednik dr. Sulejman Ugljanin i ambasador Bugarske Nj.E. Angel Simeonov Dimitrov na temu Akcionog plana za manjine u okviru poglavlja 23 o pristupanju Srbije EU i okolnostima koje su do sada obilježile izradu tog plana.

Detaljnije
SDA Sandžaka poziva na javnu raspravu

SDA Sandžaka poziva svoje članove, simpatizere i sve gradjane da uzmu aktivno učešće u najavljenim Javnim raspravama i izjasne se o prijedlozima BNV-a za izmjenu i dopunu Akcionog plana za manjine.

Detaljnije
Hatarnama zbog tragično stradalih u terorističkom napadu

Povodom terorističkog akta i pogibije nedužnih ljudi u Istanbulu, predsjednik SDA Sandžaka Dr. Sulejman Ugljanin uputio je hatarmanu Ambasadoru Republike Turske u Beogradu, njegovoj ekselenciji Mehmetu Kemalu Bozayu.  

Detaljnije
Intervju predsjednika Ugljanina listu "Politika", 26.11.2014.godine

Cjelovit tekst intervjua dr. Sulejmana Ugljanina, predsjednika Bošnjačkog nacionalnog vijeća i SDA Sandžaka, datom dnevnim novinama „Politika“.

Detaljnije
Predsjednik BNV-a čestitao Dan državnosti BiH

  Predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Sulejman Ugljanin uputio je danas Bošnjačkom članu Predsjedništva Bakiru Izetbegoviću čestitku povodom 25. novembra – Dana državnosti.    

Detaljnije
Stav SDA Sandžaka povodom tragedije u Turskoj

Iskreno žalimo zbog ovog velikog gubitka i upućujemo saučešće porodici i prijateljima nastradalog mladića. Očekujemo da će nadlježni organi Turske u najkraćem mogućem roku rasvetliti ovaj zločin i da će pravda biti zadovoljena. 

Detaljnije
PRVA REDOVNA SJEDNICA NOVOG SAZIVA BNV. 17.11.2014. GOD, U NOVOM PAZARU - Obraćanje izabranog predsjednika BNV-a

Sa posebnim zadovoljstvom konstatujem da su ovi izbori protekli u miru, svečanoj atmosferi i nacionalnoj harmoniji. U tako dobrim okolnostima Bošnjaci su izabrali legalno i legitimno BNV.

Detaljnije
Dr Sulejman Ugljanin izabran za predsjednika BNV-a

Danas je održana konstitutivna i prva sjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća u Novom Pazaru na kojoj je za predsjednika Vijeća izabran dr. Sulejman Ugljanin, nosilac liste ”Za bošnjačko jedinstvo”. Konstitutivnoj sjednici su prisustvovali narodni poslanici iz Sandžaka, predsjednici sandžačkih opština, predstavnici OEBS-a, nevladinih organizacija, kao i brojni gosti. Konstituisanje novog saziva Bošnjačkog nacionalnog vijeća propraćeno je burnim aplauzom svih vijećnika i prisutnih.

Detaljnije
Bošnjaci su rekli da hoće jedinstvo

Na ponovljenim izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće, koji su održani u nedjelju 2.novembra na tri biračka mjesta u opštini Tutin, lista „Za bošnjačko jedinstvo“ ostvarila je ubjedljiv rezultat. Na izbornim mjestima - Ribariće, Koniče i Dubovo, lista „Za bošnjačko jedinstvo“ osvojila je ukupno 799 glasova (77,3%), dok je lista “Za Bošnjake, Sandžak i muftiju“ osvojila 229 glasova(22,7%).

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP