https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Međunarodni odnosi - članci - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Međunarodni odnosi

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

Sprega politike i kriminala suspenduje primjenu zakona

U svom izlaganju Predsjednik je govorio o kriminalnoj privatizaciji Regionalne televizije Novi Pazar, ističući da su u te kriminalne radnje uključeni i državni organi po vertikali i horizontali - ministar telekomunikacija sa državnog nivoa, te gradonačelnik, njegovi pomoćnici, direktor JP RTV i direktor novopazarske filijale nacionalne službe za zapošljavanje.

Detaljnije
Efikasno upravljanje otpadom u cilju unapređenja životne sredine i energetske efikasnosti

Predsjednik SDA Sandžaka i manjinskog poslaničkog kluba “SDA Sandžaka-PDD” u Skupštini Srbije Dr. Sulejman Ugljanin govorio je danas u Skupštini Srbije o izmjenama i dopunama seta zakona iz oblasti zaštite životne sredine i upravljanja otpadom.

Detaljnije
Dr. Ugljanin i Davenport o akcionom planu za poglavlje 23

Predsjednik je na današnjem sastanku upoznao šefa Delegacije EU sa nepravilnostima koje su obilježile izradu tog plana naglasivši da zvanični zahtjevi, prijedlozi, primjedbe i komentari legitimnih predstavnika Bošnjaka u Radnoj grupi nisu uvršteni u Akcioni plan, te da je to razlog zbog kojeg je predstavnik BNV-a 23. novembra 2015. napustio rad u Radnoj grupi.

Detaljnije
Ministri da objasne akcije policije u Sandžaku

Imamović je upitao ministra i direktora policije ko je i sa kojim ciljem dao nalog policiji da se bahato i neprijateljski ponaša prema građanima Novog Pazara.

Detaljnije
SDA Sandžaka na izbore izlazi sa listom „SDA Sandžaka – Dr. Sulejman Ugljanin” Jedinstvo, snaga Bošnjaka

Danas je u Centrali Stranke održana konferencija za medije na kojoj je predsjednik Centralnog Izbornog štaba najavio da će Stranka demokratske akcije Sandžaka na predstojećim parlamentarnim i lokalnim izborima nastupiti na listi pod imenom „SDA Sandžaka - Dr. Sulejman Ugljanin“, i sloganom „Jedinstvo, snaga Bošnjaka“.

Detaljnije
SDA Sandžaka-PDD sa delegacijom PS Savjeta Evrope

Delegacija manjinske poslaničke grupe SDA Sandžaka – PDD koju su činili Predsjednik Dr. Sulejman Ugljanin, narodni poslanici Riza Halimi i Enis Imamović, razgovarali su sa članovima delegacije predizborne misije Parlamentarne Skupštine Savjeta Evrope koju je predvodio Predsjedavajući Volodymyr Ariev, te članovi René Rouqet, Andrea Rigioni, Hermine Naghdalyan, Matjaž Hanžek, te sekretarijata PSSE Chemavon Chahbazian i Franck Daeschler.

Detaljnije
Gostovanje predsjednika Ugljanina u jutarnjem programu Televizije N1

Predsjednik i nosilac liste SDA Sandzaka Dr. Sulejman Ugljanin gostovao je danas u emisiji “Novi dan“ na televiziji N1 u jutarnjem programu ove televizije.

Detaljnije
Ambasador SAD-a u posjeti predsjedniku Ugljaninu

Predsjednik Ugljanin je sa ambasadorom Skatom razgovarao o aktuelnoj političkoj situaciji u Srbiji i Sandžaku, položaju Bošnjaka i okolnostima u kojima se odvija predizborna kampanja.

Detaljnije
Imamović: Bošnjaci su najveći pobjednici ovih izbora

„Primarni cilj SDA Sandžaka na održanim izborima bio je opstanak Bošnjaka u Sandžaku i političkom životu, kao i očuvanje prava svih  građana na slobodne, fer i demokratske izbore“, rekao je na današnjoj press konferenciji predsjednik Izvršnog odbora Stranke i narodni poslanik Enis Imamović.

Detaljnije
Savez vojvođanskih Mađara čestitao Predsjedniku Ugljaninu 11. Maj - Dan bošnjačke nacionalne zastave

U ime Saveza vojvođanskih Mađara čestitku povodom 11. maja – Dana bošnjačke nacionalne zastave Predsjedniku SDA Sandžaka i Bošnjačkog nacionalnog vijeća uputio je narodni poslanik SVM-a Balint Pastor.

Detaljnije
Dr. Sulejman Ugljanin razgovarao sa članom Predsjedništva BIH Bakirom Izetbegovićem

Delegacija predstavnika Bošnjaka Sandžaka koju je predvodio predsjednik SDA Sandžaka i Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Sulejman Ugljanin, sastala se danas u Sarajevu sa bošnjačkim članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakirom Izetbegovićem.

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37