Učitavanje sajta

Međunarodni odnosi

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

Rukovodstvo BNV-a u posjeti Memorijalnom centru Srebrenica-Potočari

Memorijalni centar „Srebrenica-Potočari“ Spomen obilježje i mezarje za žrtve genocida iz jula 1995. godine obišli su članovi rukovodstva Bošnjačkog nacionalnog vijeća.

Detaljnije
BNV: O položaju i pravima Bošnjaka u Srbiji sa ekspertima Evropske komisije

Predstavnici Bošnjačkog nacionalnog vijeća sastali su se danas sa predstavnicima ekspertske grupe koju je angažovala Evropska komisija za praćenje ostvarivanja prava nacionalnih manjina u Srbiji.

Detaljnije
Predstavnici SDA Sandžaka na Briselskom forumu

U Briselu je od 17. do 22. marta održan “Briselski forum” na kome je učestvovala Narodna poslanica SDA Sandžaka Sabina Dazdarević. Forum se održava svake godine pod pokroviteljstvom “Džerman Maršal Fonda”, a na kojem su ove godine učestvovali državni zvaničnici iz Sjedinjenih Američkih Država, Evropske Unije i drugih zemalja.

Detaljnije
Predstavljeni principi politike integracije nacionalnih manjina u Republici Srbiji

"Odnos države prema manjinama i njihovim legitimnim predstavnicima ima za cilj da potpuno izbaci manjine iz političkog života Srbije. Rješenje je da država i njeni predstavnici uvažavaju izbornu volju manjina i njihove predstavnike"

Detaljnije
Predsjednik SDA Sandžaka i BNV-a govorio na seminaru Parlamentarne skupštine NATO-a

Na poziv Parlamentarne skupštine NATO-a koja zajedno sa Narodnom skupštinom Republike Srbije ogranizuje 88. Rouz-Rot seminar, skupu se danas obratio predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća i predsjednik manjinske Parlamentarne grupe „SDA Sandžaka-PDD“ u Skupštini Srbije Dr. Sulejman Ugljanin.

Detaljnije
Hitno zaustaviti pljačku i propadanje Novog Pazara

Imamović je zatražio hitan odgovor predsjednika Vlade i izrazio očekivanje da će Vlada konačno reagovati i zaustavi dalje propadanje Novog Pazara koje traje već osam godina, jer ukoliko se ono ne zaustavi "pitanje je da li će iko moći da spasi Novi Pazar od dužničkog ropstva u koji je ubačen". 

Detaljnije
Tražimo sigurnost za bošnjačke studente u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice

Narodni poslanik i potpredsjednik SDA Sandžaka Enis Imamović zatražio je na današnjem skupštinskom zasjedanju od Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohijuobavještenje o slučaju kada je desetak batinaša napalo dvojicu studenata bošnjacke nacionalnosti iz Novog Pazara, a koji se desio 10. aprila u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice.

Detaljnije
Državni organi legalizuju nasilje nad legitimnim predstavnicima Bošnjaka

Imamović je upozorio da ukoliko se nastavi sa ovakvom praksom ignorisanja i opstrukcije pravde od strane državnih organa, SDA Sandžaka će biti prinuđena da se za pomoć obrati međunarodnim organizacijama i institucijama, jer “ovaj problem nadilazi naše mogućnosti i predstavlja jasnu prijetnju svima nama”. 

Detaljnije
Ministri i dalje izbegavaju odgovore o problemima Bošnjaka

Narodni poslanik i potpredsjednik SDA Sandžaka Enis Imamović je na današnjem zasijedanju Narodne skupštine zatražio objašnjenje od predsjednice Skupštine „da li će konačno stati u odbranu dostojanstva Narodne skupštine“ i hoće li uopšte  reagovati na odgovore koje ministri i nadležni državni organi šalju na pitanja koja im upućuju narodni poslanici.

Detaljnije
Imamović pisao nadlježnim organima o zastrašivanjima svjedoka upada u prostorije SDA Sandžaka

Narodni poslanik SDA Sandžaka Enis Imamović uputio je danas pisma istovetne sadržine Republičkom javnom tužiocu Zagorki Dolovac, Republičkom tužilaštvu za organizovani kriminal i specijalnom tužiocu Miljku Radisavljeviću u vezi zastrašivanja svjedoka upada u prostorije SDA Sandžaka 16. i 17. januara 2009. godine. 

Detaljnije
Hatarnama povodom preseljenja na ahiret Sulejmana Demirela

Povodom preseljenja na ahiret Sulejmana Demirela, bivšeg Premijera i 9. Predsjednika Republike Turske, predsjednik SDA Sandžaka dr. Sulejman Ugljanin uputio je hatarnamu Ambasadoru Republike Turske u Beogradu Njegovoj ekselenciji Mehmetu Kemalu Bozayu, u kojoj se kaže:

Detaljnije
Ramazanska čestitka predsjednika Ugljanina

Predsjednik SDA Sandžaka i manjinske poslaničke grupe „SDA Sandžaka-PDD„ Dr. Sulejman Ugljanin uputio je ramazansku čestitku.

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP