Učitavanje sajta

Međunarodni odnosi

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

Manjinski poslanički klub predao parlamentu prijedlog za promjenu političkog sistema

Poslanici manjinske poslaničke grupe „SDA Sandžaka-PDD“  predali su danas Narodnoj skupštini Republike Srbije Prijedlog za promjenu Političkog sistema Republike Srbije.

Detaljnije
Ugljanin za TV N1: Genocid koji se ne kazni i ne osudi, sigurno će se ponoviti

Predsjednik SDA Sandžaka i šef poslaničke grupe "SDA Sandžaka-PDD" dr. Sulejman Ugljanin bio je danas gost u emisiji "Novi dan" na televiziji N1.

Detaljnije
Spriječiti bankrot Novog Pazara i zaustaviti pljačkašku privatizaciju TK Raška

Potpredsjednik SDA Sandžaka i narodni poslanik u Skupštini Srbije Enis Imamović u danu za postavljanje poslaničkih pitanja uputio je pitanje ministru finansija, ministru pravde i ministarki državne uprave i lokalne samouprave.

Detaljnije
Država sponzoriše podjele među Bošnjacima

Nepostojanje želje ili nespremnost drugih političkih partija da svi stanemo na jednu, Bošnjačku listu nanosi direktnu štetu Bošnjacima i Sandžaku.  Na žalost, druge partije se radije opredjeljuju da budu neki mali dio na listama velikih srpskih stranaka, a razlog za to vidim isključivo u sitnim, tj. ličnim interesima lidera tih partija koje oni dobijaju od države, odnosno od stranaka na vlasti. To je jedan od načina na koji država sponzoriše podjele

Detaljnije
Helsinški odbor u posjeti SDA Sandžaka

Direktorica Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji Izabela Kisić i sociolog religije Srđan Barišić posjetili su danas SDA Sandžaka i tom prilikom razgovarali sa potpredsjednikom Stranke i narodnim poslanikom Enisom Imamovićem i članom Glavnog odbora SDA Sandžaka, Edinom Gudževićem.

Detaljnije
Sandžak kao dio budućeg Evropskog prekograničnog turističkog regiona

Predstavnici vlada, parlamenata i općina iz pet zemalja Zapadnog Balkana uz podršku predstavnika Evropskog parlamenta su u Mariboru, 3. i 4. septembra, potpisali memorandum o suradnji u oblasti turizma i prekogranične saradnje. Cilj je definisanje strategije za razvoj turizma i definisati turističku ponuda prekogranične regije koja obuhvata dijelove Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova i Srbije, i na taj način pokušati privući turiste i obezbjediti sredstva za razvoj turističke infrastrukture zemalja Balkanske regije.

Detaljnije
Poslanički klub manjina SDA Sandžaka-PDD i CESID razgovarali o reformi izbornog sistema

Poslanički klub manjina “SDA Sandžaka-PDD” sastao se juče u Skupštini Srbije sa predstavnicima Centra za slobodne izbore i demokratiju (CESID).

Detaljnije
SDA Sandžaka na 5. Kongresu AK Partije

Naša stranka njeguje posebno dobre odnose sa AK Partijom. Danas smo ovdje da pružimo podršku AK Partiji na njenom  putu napretka i kontinuiteta u radu, kao i da učvrstimo naše veze u obostranom interesu.

Detaljnije
Država mora da ulaže mnogo više u UVAC i Peštersku visoravan

Narodni poslanik SDA Sandžaka Enis Imamović govorio je danas na sjednici Skupštine Srbije o prijedlogu Zakona o nacionalnim parkovima i pozvao predlagača da povuče ovaj zakon, te da  obzirom na nepostojanje sankcija za njegovo kršenje predvidi sankcije za one koji ga krše.

Detaljnije
Zajednički zaključci sa Seminara u Evropskom Parlamentu

Zajednički zaključci sa Seminara u Evropskom Parlamentu „Izazovi i mogućnosti za Nacionalne manjine u Srbiji“ predsjednika nacionalnih vijeća Rumunske, Slovačke, Hrvatske, Albanske, Madjarske, Bugarske, Bošnjačke, Makedonske i Romske manjine u Srbiji.

Detaljnije
Dr. Ugljanin uputio hatarnamu zbog tragično stradalih u terorističkom napadu

Povodom pogibije nedužnih ljudi zbog terorističkog akta koji se dogodio jutros u Ankari, predsjednik SDA Sandžaka Dr. Sulejman Ugljanin uputio je hatarnamu Ambasadoru Republike Turske u Beogradu, njegovoj ekselenciji Mehmetu Kemalu Bozayu.

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP