https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Međunarodni odnosi - članci - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Međunarodni odnosi

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

Poslanička grupa "SDA Sandžaka - PDD" traži izvinjenje Predsjednice Skupštine

Pismo koje potpisuju narodni poslanici Poslaničke grupe manjina "SDA Sandžaka - PDD" u Skupštini R. Srbije, prenosimo u cjelosti.

Detaljnije
Zaustaviti bahate partijske inspektore u Sandžaku

Poslanik Imamović je upozorio da ako se nastavi sa ovakvim odnosom inspekcijskih službi u Sandžaku, a Skupština Srbije ne zaustavi to zlo, narod će biti vrlo brzo primoran „da motkama brani svoj imetak“ od inspektora pljačkaša u Sandžaku.

Detaljnije
Vlada da formira Fond za nedovoljno razvijena područja

Dr Ugljanin je predložio da se formira Fond za nedovoljno razvijena područja, koji bi bio adresa Evropskoj uniji, Svetskoj banci i svim drugim svetskim institucijama koje imaju predviđena bespovratna sredstva  za razvoj najugroženijih područja. 

Detaljnije
Vladavina prava i evropske tekovine sadržane u predloženom setu zakona

Usvajanje ovakvih zakona predstavlja veliki korak naše zemlje ka Evropskoj Uniji, prvenstveno u smislu uspostavljanja vladavine prava koja je u Srbiji još uvijek na niskom nivou.

Detaljnije
Poboljšati mrežu zdravstvenih ustanova i kvalitet zdravstvenih usluga u Sandžaku

Dr Ugljanin je pozvao nadlježne da isprave nepravdu prema Sandžaku i da se promijeni mreža zdravstvenih ustanova, osnuje Zavod za javno zdravlje i investira u zdravstvene kapacitete, kako bi se stvorili uslovi da građani koriste svoja prava na zdravstvenu zaštitu tamo gdje žive.

Detaljnije
Poslanici SDA Sandžaka obrazložili amandmane

Obraćanja u Skupštini Srbije poslanika SDA Sandžaka Enisa Imamovića i Sabine Dazdarević o izmenama Zakona o zdravstvenoj zaštiti i neophodnosti pomeranja stupanja na snagu Zakona o overavanju potpisa, rukopisa i prepisa.

Detaljnije
Nastaviti koncept razvoja 46 nerazvijenih opština

Dr Ugljanin je upoznao budućeg ministra o konceptu razvoja 46 nedovoljno razvijenih opština koji je on sprovodio u proteklih 6 godina i pozvao budućeg ministra da nastavi ovaj koncept.

Detaljnije
Bošnjačko jedinstvo preduslov za bolju političku klimu i ekonomski razvoj Sandžaka

„Uslov za bolju političku klimu i rješavanje loše ekonomske situacije, nezaposlenosti i brojnih nagomilanih problema jeste bošnjačko jedinstvo u ostvarivanju principa na kojima bi se objedili predstavnici Bošnjaka. Lista „Za Bošnjačko jedinstvo“ je pozvala sve bošnjačke organizacije i institucije da se dogovore o zajedničkim ciljevima i kandidatima na predstojećim izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće“, zaključio je predsjednik Ugljanin.

Detaljnije
Imamović u posjeti Južnom Tirolu

Potpredsjednik SDA Sandžaka i narodni poslanik u Skupštini Srbije Enis Imamović boravio je u studijskoj posjeti Južnom Tirolu u organizaciji Regionalne akademije za demokratiju. On je razgovarao sa predstavnicima provincija Bolzano i Trent ove autonomne pokrajine o trenutnom položaju i budućnosti sadašnjih i novih prekograničnih regija u Evropskoj uniji.

Detaljnije
Izborna pravila hitno uskladiti sa demokratskim principima

Konferenciju je otvorio narodni poslanik Enis Imamović, koji u svom izlaganju istakao da je povod sazivanja ove konferencije aktuelna politička situacija u Sandžaku i Uputstvo za sprovođenje izbora za nacionane savjete koje je donijela Republička izborna komisija, a koje narušava osnovne demokratske principe. On je pozvao  predsjednika ove poslaničke grupe Dr Sulejmana Ugljanina da se obrati medijima.

Detaljnije
Izbori za nacionalne savjete da budu demokratski

Predsjednik SDA Sandžaka i šef poslaničke grupe manjina “SDA Sandžaka-PDD” Dr Sulejman Ugljanin je zatražio da izborne liste koje učestvuju na izborima za nacionalne savjete imaju ista prava kao i liste koje se kandiduju na lokalnim i republičkim izborima.

Detaljnije
Obraćanje predsjednika Ugljanina o predloženim dopunama Krivičnog zakonika

Predsjednik SDA Sandžaka i šef poslaničkog kluba manjina „SDA Sandžaka-PDD“ Dr Sulejman Ugljanin govorio je na sjednici Skupštine Srbije o predloženim dopunama Krivičnog zakonika.

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37