Učitavanje sajta

Stavovi Stranke

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

Reis-ul-ulema Adem ef. Zilkić čestitao pobjedu predsjedniku Ugljaninu

Reis-ul-ulema Adem ef. Zilkić je u ime Rijaseta islamske zajednice Srbije čestitao predsjedniku Ugljaninu na pobjedi koje je SDA Sandžaka ostvarila na parlamentarnim izborima održanim 16. marta 2014. godine. Zajednička ocjena je da su Bošnjaci na ovim izborima prepoznali ideju o stvaranju bošnjačkog jedinstva koje će voditi ka poboljšanju položaja Bošnjaka u Srbiji, te da svi relevantni faktori koji se bave pitanjem Bošnjaka i u opšte muslimana u Srbiji.

Detaljnije
Peti april, Dan mladih SDA Sandžaka

Danas je održana svečana sjednica Predsjedništva Stranke demokratske akcije Sandžaka, povodom 5. aprila, Dana mladih SDA Sandžaka.  SDA Sandžaka je Odlukom Glavnog odbora Stranke, 5. aprila 1991. godine, pozvala Bošnjake i sve ostale građane da se ne odazivaju na pozive na regrutaciju i mobilizaciju za bratoubilački rat protiv jugoslovenskih republika i naroda. Stranka demokratske akcije Sandžaka je istog dana pokrenula i Inicijativu o osnivanju Bošnjačkog nacionalnog Vijeća, najvišeg predstavničkog tijela Bošnjaka u SFRJ. Zahvaljujući tim odlukama i politici SDA Sandžaka, Sandžak je ostao jedina, izrazito multinacionalna, sredina u kojoj je očuvan mir i u kojoj nije bilo ratnih sukoba. Predsjedništvo Stranke demokratske akcije Sandžaka, čestita omladini, članstvu i simpatizerima 5. april, Dan mladih SDA Sandžaka. “Danas, 5. april simbolizuje pobjedu mira, tolerancije, suživota, pobjedu mladosti u Sandžaku i važan korak ka sretnoj sadašnjosti i sigurnoj budućnosti”, poručuje se u čestitki Predsjedništva SDA Sandžaka.  

Detaljnije
Poklon predsjednika Ugljanina Zvečanskoj

Predsjednik SDA Sandžaka Dr Sulejman Ugljanin je poklonio kožnu garnituru iz svog ministarskog kabineta Domu za nezbrinutu djecu u Zvečanskoj. Poklon je u ime Dr Ugljanina predao pomoćnik ministra Edib Kajević sa kolegama iz Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja. Poklonjena garnitura je lično vlasništvo predsjednika Ugljanina koju je koristio tokom svog ministarskog mandata u Beogradu. On se odlučio na ovaj humani gest, s jedne strane da uljepša i učini prijatnijim radni prostor djeci i njihovim vaspitačima, a s druge strane da te mlade ljude inspiriše da budu uspješni u svom životu. Poklon predsjednika Ugljanina biće dio dnevnog boravka u Odeljenju za srednjoškolsku i studentsku omladinu pri Domu za nezbrinutu djecu u Zvečanskoj, gdje trenutno boravi 25 mladića i djevojaka.

Detaljnije
Dragi Bošnjaci, sretan vam 11. maj, Dan bošnjačke nacionalne zastave

Svaki novi 11. maj, Dan bošnjačke zastave, predstavlja novu pobjedu i uspjeh jedinstva, sloge i zrelosti Bošnjaka. Pred nama je velika odgovornost da očuvamo jedinstvo jer tako jedino možemo štititi i unapređivati naša nacionalna prava u Republici Srbiji.

Detaljnije
Telegram saučešća povodom tragične pogibije rudara u Turskoj

U ime Stranke demokratske akcije Sandžaka i u svoje lično ime želim da izrazim naše saučešće zbog velikog broja ljudskih žrtava. Naše misli i saosećanja su sa svima onima koje je zadesila ova rudarska nesreća.

Detaljnije
Regionalni predstavnik Generalnog sekretara UN-a posjetio SDA Sandžaka

Predsjednik Ugljanin je upoznao predstavnika UN-a sa situacijom i brojnim nagomilanim problemima u Sandžaku, trenutnim položajem Bošnjaka u Srbiji i odnosu države prema manjinama.

Detaljnije
Intervju predsjednika Ugljanina listu “Politika”

Razgovarali smo o raznim temama, a posebno o stanju ljudskih i manjinskih prava i razvoju demokratskog društva Srbije. Otvorili smo novi period zajedničkog djelovanja na polju zaštite i unapredjenja individualnih i kolektivnih prava Bošnjaka, vladavine prava, pravne sigurnosti i djelotvornog učešća Bošnjaka u javnom životu. Znači složili smo se da je naš zajedniči cilj usvajanje i primjena pravnih tekovina, principa i standarda Evropske Unije.

Detaljnije
Delegacija SDA Sandžaka u posjeti Turskoj

Tokom svog boravka u Turskoj delegacija SDA Sandžaka će imati zvanične posjete u Istanbulu i Ankari, gde će najviše biti riječi o pospešivanju privredne saradnje i konkretnim koracima u cilju čvršćeg povezivanja na svim nivoima.

Detaljnije
Čestitka predsjednika Ugljanina povodom ubjedljive pobjede Redžepa Tajipa Erdoana

Velika mi je čast i zadovoljstvo da Vama, članovima AK partije i cijelom turskom narodu uputim najiskrenije čestitke povodom Vaše ubjedljive pobjede na predsjedničkim izborima 10. avgusta 2014. godine. 

Detaljnije
Predsjednik Ugljanin nosilac Bošnjačke liste za Nacionalni savjet Bošnjaka

Na listi će moći da budu samo ljudi koji ne prihvataju podele i imaju jasan stav  o Bošnjacima, statusu Sandžaka i teroru pravosuđa i policije prema Bošnjacima, te oni koji nedvosmisleno podržavaju djelotvorno uključivanje Bošnjaka u javnom životu i priključenje Srbije Evropskoj Uniji.

Detaljnije
Čestitka premijeru Turske na izboru

Povodom izbora gospodina Ahmeta Davutoglua za Premijera Republike Turske, predsjednik SDA Sandžaka Dr. Sulejman Ugljanin uputio je čestitku u kojoj se kaže:...

Detaljnije
Čestitka Predsjedniku Turske povodom stupanja na dužnost

Povodom stupanja na dužnost predsjednika Republike Turske Redžepa Tajipa Erdoana, predsjednik SDA Sandžaka Dr. Sulejman Ugljanin uputio je čestitku u kojoj se kaže:...

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP