Učitavanje sajta

Stavovi Stranke

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

Hadžet je simbol stradanja Bošnjaka

Gudžević je ispred SDA Sandžaka pozvao sve Bošnjake da se 4. septembra sa podne namaza u 13:30h, bez obzira na partijska opredeljenja i druge razlike okupe na Gradskom trgu i uzmu učešće na ceremoniji „Pohod na Hadžet“, te da shodno programu obilježavanja učenjem dove iskažu dužno poštovanje prema svojim precima.

Detaljnije
Telegram saučešća Predsjednika Ugljanina povodom tragične pogibije rudara u Zenici

Povodom teške nesreće u rudniku mrkog uglja u Zenici, u kojoj je život izgubilo pet rudara, predsjednik SDA Sandžaka Dr Sulejman Ugljanin uputio je saučešće Predsjedavajućem predsjedništva Bosne i Hercegovine, gospodinu Bakiru Izetbegoviću, u kojem se kaže:

Detaljnije
Takmičari Sportskog saveza Sandžaka ispraćeni na Svetski kup u Tursku

Predsjednik Ugljanin je sportistima poželeo puno uspeha na predstojećem kupu i naglasio da su sportisti najbolji ambasadori kako naše regije, tako i cijele zemlje.

Detaljnije
Vode se razgovori sa svima koji se ozbiljno bave bošnjačkim pitanjem

Dr Ugljanin je upoznao javnost o dosadašnjim razgovorima koji su vođeni sa značajnim predstavnicima Bošnjaka koji se na ozbiljan način bave Bošnjačkim pitanjem.

Detaljnije
Ciljevi učešća izborne liste „ZA BOŠNJAČKO JEDINSTVO“

Ciljevi učešća izborne liste„ZA BOŠNJAČKO JEDINSTVO – dr. Sulejman Ugljanin“na izborima za izbor Bošnjačkog nacionalnog vijećakoji su raspisani za 26.10.2014. godine:

Detaljnije
Principi i kriterijumi za odabir kandidata za učešće na izbornoj listi „ZA BOŠNJAČKO JEDINSTVO“

Principi i kriterijumi za odabir kandidata za učešće na izbornoj listi„ZA BOŠNJAČKO JEDINSTVO – dr. Sulejman Ugljanin“

Detaljnije
Predsjednik Ugljanin uputio telegram saučešća SDA BiH

Povodom preseljenja na ahiret Sulejmana Tihića, predsjednika SDA Bosne i Hercegovine, predsjednik SDA Sandžaka Dr Sulejman Ugljanin uputio je telegram saučešća Zamjeniku predsjednika SDA BiH Bakiru Izetbegoviću, u kome se kaže...

Detaljnije
DRŽAVNOM VRHU SMETA BOŠNJAČKO JEDINSTVO

Danas je u Novom Pazaru održana sjednica Predsjedništva SDA Sandžaka na kojoj je razmatrana trenutna politička situacija u Sandžaku i Srbiji, u svjetlu posljednjih prijetnji koje su Bošnjacima uputili najviši državni funkcioneri.

Detaljnije
Ugljanin:Tražimo program rješavanja manjinskih pitanja

“Država nije ništa uradila na rešavanju manjinskih pitanja i umesto toga najviši državni funkcioneri premijer Vučić, ministri Dačić i Stefanović šalju arogatne izjave koje se direktno odnose na Bošnjake u Srbiji”, izjavio je danas u Skupštini Srbije Dr Sulejman Ugljanin, predsjednik SDA Sandžaka i šef poslaničke grupe manjina “SDA Sandžaka-PDD”.

Detaljnije
Čestitka Predsjednika Ugljanina povodom Kurban bajrama

Povodom nastupajućeg Kurban bajrama upućujem iskrene čestitke Bošnjacima u Sandžaku, dijaspori i svim vjernicima koji obilježavaju ovaj blagdan.

Detaljnije
Predsjednik Ugljanin za Tanjug: Prvi korak ka jedinstvu Bošnjaka

"Prvi korak je učinjen i sada svako sa svakim razgovara u pozitivnom tonu. Lično nisam pokretao pitanje jedinstvene islamske zajednice, ali i to je bila tema jer svaka institucija nameće svoje teme", rekao je Ugljanin.

Detaljnije
Proglašena lista „Za Bošnjačko jedinstvo - dr. Sulejman Ugljanin

Lista čiji je nosilac Dr Sulejman Ugljanin  je RIK-u predala izbornu listu od 35 kandidata, koju je svojim potpisom podržalo preko 2.000 birača.

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP