https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Stavovi Stranke - članci - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Stavovi Stranke

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

SDA Sandžaka je uvjek bila i ostala privržena antifašizmu

Povodom laži i dezinformacija u vezi glasanja o Zakonu o izjednačavanju partizana i četnika od 21. decembra 2004. godine, koje na štetu Stranke demokratske akcije Sandžaka šire pojedini srpski mediji i njihovi režimski privatni Bošnjaci okupljeni oko SDP-a i Rasima Ljajića, SDA Sandžaka izdaje sljedeće..

Detaljnije
Održan 6. Kongres SDA BiH

U Sarajevu je održan 6. Kongres Stranke Demokratske Akcije Bosne i Hercegovine na kojem je za novog predsjednika ove stranke izabran Bakir Izetbegović. Kongresu su prisustvovali Predsjednik SDA Sandžaka dr Sulejman Ugljanin i potpredsjednik Enis Imamović.

Detaljnije
Čestitka predsjednika Ugljanina Bakiru Izetbegoviću

Povodom izbora Bakira Izetbegovića na mjesto predsjednika SDA Bosne i Hercegovine, predsjednik SDA Sandžaka Dr. Sulejman Ugljanin uputio je čestitku u kojoj se kaže: 

Detaljnije
Predsjednik Ugljanin čestitao pobjedu premijeru Turske Erdoganu

Povodom ostvarene pobjede AK Partije na lokalnim izborima u Turskoj, predsjednik SDA Sandžaka dr. Sulejman Ugljanin uputio je čestitku predsjedniku AK Partije i premijeru Turske Redžepu Taipu Erdoganu koju prenosimo u cjelosti: Poštovani predsjedniče Erdogan i dragi prijatelju, Vama, članstvu, aktivistima, simpatizerima AK Partije i svim građanima Republike Turske koji su Vam ukazali povjerenje na juče održanim lokalnim izborima, čestitam na ubjedljivoj pobjedi. AK Partija pod Vašim vođstvom je još jednom na najbolji način pokazala da je istinski reprezent Republike Turske i njenog naroda u svijetu. Svaki Vaš uspjeh na izborima predstavlja i uspjeh Bošnjaka, jer smo mi bili i bićemo most saradnje između Srbije i Turske. Uvjeren sam da ćete ovu pobjedu i ovaj odličan rezultat iskoristiti za nastavak ekonomskog razvoja i prosperiteta Republike Turske kao i intezivirati ekonomsku saradnju sa Republikom Srbijom, naročito posredstvom Mešovitog komiteta čiji sam ja predsednik. Uz najiskrenije čestitke za ostvarene rezultate,   S poštovanjem Predsjednik SDA SandžakaDr Sulejman Ugljanin  

Detaljnije
Peti april, Dan mladih SDA Sandžaka

Danas je održana svečana sjednica Predsjedništva Stranke demokratske akcije Sandžaka, povodom 5. aprila, Dana mladih SDA Sandžaka.  SDA Sandžaka je Odlukom Glavnog odbora Stranke, 5. aprila 1991. godine, pozvala Bošnjake i sve ostale građane da se ne odazivaju na pozive na regrutaciju i mobilizaciju za bratoubilački rat protiv jugoslovenskih republika i naroda. Stranka demokratske akcije Sandžaka je istog dana pokrenula i Inicijativu o osnivanju Bošnjačkog nacionalnog Vijeća, najvišeg predstavničkog tijela Bošnjaka u SFRJ. Zahvaljujući tim odlukama i politici SDA Sandžaka, Sandžak je ostao jedina, izrazito multinacionalna, sredina u kojoj je očuvan mir i u kojoj nije bilo ratnih sukoba. Predsjedništvo Stranke demokratske akcije Sandžaka, čestita omladini, članstvu i simpatizerima 5. april, Dan mladih SDA Sandžaka. “Danas, 5. april simbolizuje pobjedu mira, tolerancije, suživota, pobjedu mladosti u Sandžaku i važan korak ka sretnoj sadašnjosti i sigurnoj budućnosti”, poručuje se u čestitki Predsjedništva SDA Sandžaka.  

Detaljnije
Izabrani organi SDA Sandžaka Ogranak Novi Pazar

Sinoć je održana Skupština Ogranka SDA Sandžaka za grad Novi Pazar na kojoj je izabrano 57 Mjesnih odbora Stranke, kao i Gradski odbor od 79 članova sastavljen od 57 predstavnika mjesnih odbora i 21 člana Izvršnog odbora Ogranka.

Detaljnije
Konstituisan Izvršni odbor ogranka SDA Sandžaka Novi Pazar

Održana je Konstitutivna sjednica Izvršnog odbora ogranka SDA Sandžaka u Novom Pazaru kojom je predsjedavao predsjednik odbora Doc. Fahro Zatrić, dip. ing. arhitekture.

Detaljnije
Bošnjačko nacionalno vijeće održalo posebnu sjednicu posvećenu genocidu u Srebrenici

Bošnjačko nacionalno vijeće na danas održanoj sjednici, posvećenoj 20. godišnjici genocida nad Bošnjacima u Srebrenici, jednoglasno usvoilo sljedeći zaključak:...

Detaljnije
Hatarnama povodom terorističkog akta u Turskoj

Povodom terorističkog akta i pogibije nedužnih ljudi u gradu Suruč u Turskoj, predsjednik SDA Sandžaka i Bošnjačkog nacionalnog vijeća Dr. Sulejman Ugljanin uputio je hatarmanu Ambasadoru Republike Turske u Beogradu, njegovoj ekselenciji Mehmetu Kemalu Bozayu.  

Detaljnije
Poklon predsjednika Ugljanina Zvečanskoj

Predsjednik SDA Sandžaka Dr Sulejman Ugljanin je poklonio kožnu garnituru iz svog ministarskog kabineta Domu za nezbrinutu djecu u Zvečanskoj. Poklon je u ime Dr Ugljanina predao pomoćnik ministra Edib Kajević sa kolegama iz Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja. Poklonjena garnitura je lično vlasništvo predsjednika Ugljanina koju je koristio tokom svog ministarskog mandata u Beogradu. On se odlučio na ovaj humani gest, s jedne strane da uljepša i učini prijatnijim radni prostor djeci i njihovim vaspitačima, a s druge strane da te mlade ljude inspiriše da budu uspješni u svom životu. Poklon predsjednika Ugljanina biće dio dnevnog boravka u Odeljenju za srednjoškolsku i studentsku omladinu pri Domu za nezbrinutu djecu u Zvečanskoj, gdje trenutno boravi 25 mladića i djevojaka.

Detaljnije
Čestitka predsjednika Ugljanina Reisu ef. Fejziću na reizboru

Predsjednik Dr. Sulejman Ugljanin uputio je čestitku Reis ef. Fejziću povodom reizbora na mjesto Reis-ul-uleme Islamske zajednice u Crnoj Gori.

Detaljnije
Predsjednik Ugljanin uputio poziv na zajednički sastanak BNV-a iz Srbije i Crne Gore

Saradnja na zajedničkim projektima od značaja za Bošnjake, prekogranična saradnja i veze sa dijasporom.

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP