Učitavanje sajta

Vijesti

30. avgust - Dan pobjede

30. avgust - Dan pobjede

Povodom obilježavanja 30. avgusta - Dana pobjede u Turkiye, predsjednik SDA Sandžaka dr. Sulejman Ugljanin, uputio je čestitku Ambasadoru Turkiye u Beogradu NJ.E. Hami AKSOY-u

Čestitku prenosimo u cjelosti:

"Poštovani Ambasadore AKSOY,

U ime Stranke demokratske akcije Sandžaka predsjedniku Turkiye gospodinu Redžepu Tajjipu Erdoanu, Vama i turskom narodu čestitam 30. avgust – Dan pobjede.

Obilježavanjem Dana pobjede u znak sjećanja na 102. godišnjicu velike pobjede na Dumlupinaru sjećamo se svih heroja koji su u ovom historijskom trenutku dali živote za ideje slobode i nezavisnosti.

Ovaj datum - Dan pobjede bio je prekretnica za konačno proglašenje moderne Republike Turkiye.

Savremena Republika Turkiye počiva na Oslobodilačkoj borbi Turskog naroda za oslobođenje i  nezavisnost  od neprijateljskih okupacionih  sila.

Na tim osnovama učvršćen je Turski nacionalni patriotizam kao čuvar političke stabilnosti i teritorijalnog integriteta moderne, demokratske i ekonomski razvijene   Türkiye.

Molim Vas da ovu našu čestitku prenesete predsjedniku Türkiye gospodinu Redžepu Tajjipu Erdoanu i turskom narodu sa željama za dobro zdravlje, uspjeh i dalji napredak."

 

 

FOTO: Predsjedništvo republike Turkiye

Tagovi:
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP