Učitavanje sajta

Vijesti

Korak ka razvijenosti

Korak ka razvijenosti

Korak ka razvijenosti

 

Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja upriličila je, u Centralnom domu Vojske Srbije, skup pod nazivom „Korak ka razvijenosti“, a kako bi svojim poslovnim patnerima, predstavnicima diplomatskog kora, državnih institucija i komora predstavila rezultate poslovanja u 2011. godini i najavila planove i projekte koji će biti realizovani u narednoj godini.

Ministar u Vladi Republike Srbije, dr Sulejman Ugljanin, otvorio je ovaj skup konstatujući da se u Srbiji uopšte, a u nedovoljno razvijenim opštinama posebno, izuzetno teštko živi. „Iako je, prema svim prognozama, pred nama još jedna teška poslovna godina, moramo biti optimisti i podsetiti da je Republika Srbija i u 2012. godini predvidela značajna budžetska sredstva za otklanjanje regionalnih disproporcija i da će Kancelarija za održivi razvoj shodno dodeljenim sredstvima i nizom aktivnosti biti raditi na tome da se olakša i unapredi život običnog čoveka iz naj nerazvijenijih opština.“ – istakao je ministar Ugljanin.

Izazov koji se postavlja pred Kancelariju za održivi razvoj nedovoljno razvijenih opština će biti još veći, kako bi se uspostavio ravnomeran održivi razvoj svih 46 opština koje se nalaze u resoru kancelarije.

„U 2011. godini Kancelarija je realizovala dva javna poziva za izradu projektne dokumentacije, kao i brojne druge manje konkurse poput onog za uvođenje HACCAP stadarda, razvoj poljoprivrede u opštinama jugozapadne Srbije,  industrijske zone u Tutinu. Međutim, ono što bih naročito istakao su zajednički projekti koje smo realizovali sa našim partnerima USAID Agrobiznis Projekatom, Programom evropskog partnerstva sa opštinama - PROGRES, Tikom, Nacionalnom agencijom za regionalni razvoj i NALED-om” rekao je ministar Uglajnin.

Ističući svoju zahvalnost najzaslužnijim institucijama i pojedincima za saradnju sa Kancelarijom na putu ka razvoju nedovoljno razvijenih opština Republike Srbije minisar Ugljanin je uručio plakete direktoru USAID Agrobiznis projekta Luju Foaru, koju je u njegovo ime primio Džejms Hernea, zamenika direktora USAID Agrobiznis projekta. Priznanje je dobio i Grejm Tindal, menadžer PROGRES – Programa evropskog partnerstva sa opštinama.

Prijemu je prisustvovalo oko 200 zvanica, uključujući najviše predstavnike Vlade Republike Srbije na čelu sa zamenikom predsednika Vlade i ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem, predstavnici diplomatskog kora, narodni poslanici, predstavnici ostalih državnih institucija, razvojnih agencija i komora.

 

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP